Sverige
29 oktober 2015 14:59

Övergivna ”Brunte” i nytt hem

Hennes riktiga ägare övergav henne, men mer än hundra personer var beredda att ge ”Brunte” ett nytt hem. Nu har stoet flyttat till en hästvan familj i Västsverige.

Historien om fuxstoet som hittades övergiven på Hisingen har fått ett lyckligt slut. När polisen gick ut med en efterlysning om en ny ägare till ”Brunte” kom svar från hela landet. Bland över 100 sökande valde polisen ut en familj som passade bra.
– Hästen har fått ett nytt hem. Det är en kvinna och hennes familj som tagit hand om henne. De bor i Västsverige och har lång erfarenhet av hästar, uppger Susanne Lundin vid polisens avdelning för djurärenden till GP.

Ännu är det oklart vem som valde att lämna sin häst vind för våg, men ”Brunte” kan pusta ut. Hon har hämtats hos upphittaren i Säve strax utanför Göteborg och flyttat till sin nya ägare.
– Vi önskar både hästen och hennes nya familj lycka till, säger Susanne Lundin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden