Hästliv
25 april 2017 14:45

Överraskningsfölet blev en Bonuz

Hundratals kommentarer med allehanda namnförslag strömmade in när Sollefteå Ridskola bad Ridsports läsare om hjälp med ett namn till deras oväntade föl. Ett av de mest populära förslagen var klockrena Bonus, som med viss modifikation gick hem hos klubben.

Överraskningsfölet blev en Bonuz
Bonuz och Britt chillar i boxen.

Fölet var högst oväntat när han en dags stod i boxen och Sollefteå Ridskola/Sollefteå Sportryttarförening fick hjälp av Ridsports läsare med att komma på ett namn på B.

Hundratals engagerade sig och läsaren Jenny Walde var först ut att föreslå Bonus som blev det vinnande alternativet. Ridskolechef Kicki Girhagen berättar att namnet har modifierats med ett ”z” för att matcha mamma Bellizzas namn och att hennes uppfödarprefix har lagts till, så det officiella namnet är It’s Bonuz KG även om Bonuz kort och gott lär bli tilltalsnamnet.

Numera består den lite annorlunda familjen alltså av mamma Bellizza (20-årig new forest, köpt i höstas), adoptivdottern Britt (shettisföl adopterat förra veckan) samt It’s Bonuz KG (new forest/arab).   

För den som vill hålla koll på lilla Britt, som är klubbens adoptionsprojekt, har hon numera ett eget instagramkonto.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden