Avelsnyheter
13 maj 2014 16:43

Pandora Emm har fått föl

OS-finalisten i fälttävlan, Pandora Emm xx, har fått sitt första föl. I morse föddes ett brunt hingstföl e Click and Cash hos familjen Norling.

Pandora Emm har fått föl
Katrin Norling med Pandora Emm 2011. (Arkivbild)

– Det har gått jättebra och vi är jätteglada, säger Katrin Norling som själv blev mamma till sonen Neo förra året och passande nog är mammaledig ett tag till.

Mantorpsryttaren Katrin Norling, 35, och Pandora Emm xx (f 1994 e Lane Court xx-Take a Reef) tillhörde den svenska spetstruppen i fälttävlan i många år. En av deras främsta meriter är deltagande i OS-finalen i Hongkong 2008. Där blev det en 18:e plats. Ekipaget har också representerat Sverige i flera VM, EM och världscupfinaler. Ekipaget tog SM-silver 2010 och 2007. 

Sedan Pandora Emm xx pensionerades har Katrin Norling inte haft någon mästerskapshäst i fälttävlan. Ryttaren har bland annat ägnat sig åt banhoppning med framgång de senaste åren. Hennes Zarina Cora är dock definitivt på gång i fälttävlan och ska gå den tvåstjärniga klassen på Swedish Eventing Tour i Skåne i helgen. 

Familjen Norling har fött upp en del hästar tidigare, men har varit ganska otursdrabbade och förlorat flera ston och föl.
– Men nu hoppas jag att vi har en blivande fälttävlanshäst i stallet, säger Katrin Norling.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden