Sverige
28 december 2015 12:05
Ridsportplus

”Jag älskar julen”

Paulinda Friberg skulle ha tillbringat denna veckan på tävlingarna i Mechelen, men fick hålla sig hemma. I miniserien om elitryttarnas jul berättar hon om sitt julfirande och vad hon ägnar sig åt under helgerna i stället för att tävla.

”Jag älskar julen”
Paulinda Friberg skulle åkt till Mechelen och tävlat nu, men skållor hos Di Lapponia T satte stopp för det. (Arkivbild)

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Dressyrryttaren Paulinda Friberg skulle ha tagit ledigt från sitt jobb som frisör och tävlat i belgiska Mechelen där hennes landslagskollega Patrik Kittel är just nu. Men dagarna före avfärd visade det sig att hennes Di Lapponia T hade skållor och det blev ingen resa. 
  – Men skållorna torkade ut på bara några dagar och nu kan jag träna som vanligt. Lite retligt för hade jag vetat det hade jag kunnat åka. Hon är så himla fin att rida nu, säger Paulinda Friberg. 

  Hur blev ditt julfirande? 
  – Jag har firat med familj och släkt hos mina föräldrar. Jag skulle ha åkt till Mechelen den 25:e. Men nu är jag hemma och bygger longeringsvolt i stället. Varför vila i onödan?

  Vad tycker du är det bästa med julen? 
  – Jag älskar julen! Tända ljus, mysfaktor, att träffa nära och kära, att få vara lite ledig och hänga lite extra i stallet.

  Vad önskade du dig i julklapp?
  Jag måste ha varit snäll för tomten kom med det mesta på min önskelista- Min resväska fyller 20 år nästa år så den hade gjort sitt och jag fick en ny, superfin! Hoppas jag får resa mycket nu. Jag fick fockså ör mig att jag ville ha en äggkokare och det fick jag. Och lite snygga underkläder. bodylotion och annat som jag också önskade mig. 

  Firar du något med hästarna?
  – Vi ger hästarna lite extra pyssel och morötter  De är alla väldigt kelsjuka och njuter av att man tar sig extra tid. Jag vilar inte hästarna över jul för då har jag mera tid och jag gillar att pyssla och rida. Lapponia fick lite extra pyssel i jul. Hon räknar kallt med att bli behandlad som en drottning. Ibland tror jag att hon är mera människa än häst. Vi har batteridrivna julstjärnor som hänger i stallfönsterna, det ser så mysigt ut. 

  Vilket är ditt bästa julminne?
  – Jag minns en jul då det snöade mkt och vi har spröjsade fönster och man kunde bara se ut i små gluggar. Det var julmusik i radion, familj var samlad, julmat och tomten skulle snart komma. Kan det bli mer stämningsfullt än så?

  Har du något nyårslöfte?
  – Jag brukar önska saker i stället för att ge löften. Det klassiska – fred på jorden och att jag och mina nära och kära får vara friska. Jag hoppas också på ett framgångsrik 2016!

  Var ser du mest fram mot under 2016?
  – Jag ser framemot att få träna och tävla mina hästar  Det är klart att jag drömmer om OS men hoppas på lite highlights innan dess.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden