Sport
26 februari 2015 07:45
Ridsportplus

”Det känns tryggare nu”

Dagens ryttare Paulinda Friberg är inte rädd för att klippa till. Och hennes kunder hemma på frisörsalongen utanför Flyinge följer hennes tävlande med stort intresse. Skånskan tävlar i Scandinavium för andra gången.

”Det känns tryggare nu”
Paulinda Friberg kombinerar dressyr på elitnivå med arbete som hårfrisörska. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Förra året var första gången som dressyrryttaren Paulinda Friberg tävlade i Scandinavium. Då blev det en åttondeplats i küren. Nu är hon i Göteborg som ryttare i världscupen igen.
– Det känns lite tryggare den här gången. Man hittar och vet hur allting fungerar. Men en annan sak som också gör att jag känner mig lugnare och mer trygg är att jag har varit på fler stora tävlingsplatser sedan förra året, säger Paulinda Friberg som också var reserv i den svenska laget på VM förra året.
Vad har du för relation till Scandinavium?
– Jag har varit här så många gånger och suttit på läktaren, som en helt vanlig dressyrentusiast. Jag såg till exempel när Louise Nathhorst vann världscupfinalen här med Walk on Top 1998. Det var fantastisk inspirerande och bidrog till att jag bestämde mig att satsa på dressyren.

Så sent som förra veckan satte hon personligt rekord i kür tillsammans med sin Di Lapponia T på världscuptävlingar i tyska Neumünster. Hon kom hem därifrån i söndags och åkte sedan till Göteborg i tisdags. 
– Det känns bra att komma hit med ett personligt rekord i ryggen. Men jag har inte hunnit träna eller finputsa något sedan Neumünster, säger Paulinda Friberg som har en ny kür. 

Paulinda Friberg arbetar heltid som hårfrisörska och klipper för fullt mellan tävlingarna. 
– Ja, jösses, jag har stått och klippt till nio på kvällarna så fort jag har varit hemma den senaste tiden. Och det sitter en lapp med vilka datum jag är ute och tävlar under en av speglarna i salongen så att mina kunder kan planera sina besök hos mig. Alla är insatta och intresserade och följer mig. 

Det har varit en hel del återbud inför helgens världscuptävlingar i dressyr. 
– Det är synd, tycker jag. Men det är svårt att säga vad det beror på. Det kan ju vara så enkelt som att denna tävling ligger lite fel i tiden, säger Paulinda Friberg. 

Paulinda Fribergs tävlande i Scandinavium börjar med Grand Prix-klassen i morgon, fredag. 

Arrangörens webbplats

Dagens ryttare onsdag, Douglas Lindelöw

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden