Hoppning
10 augusti 2020 09:47

Peder Fredricson: ”Varje ryttares dröm”

RysningarSolen skiner i Falsterbo och om några dagar rider Peder Fredricson sitt första SM på länge. SVT bjuder på den perfekta uppladdningen i måndagens Sommaröppet. "Varje ryttares dröm är att få vinna ett mästerskap på hemmaplan", säger han i en lång intervju samtidigt som vi får se återblickar från det magiska EM-guldet för tre år sedan.

Peder Fredricson: ”Varje ryttares dröm”
"Han är väldigt liten, men han har en stor galopp och stort hjärta", säger Peder Fredricson om All In i Sommaröppets återblickar. Foto: Roland Thunholm

Efter OS-silvret i Rio året innan fanns det bara en valör att sikta mot på EM 2017, säger Peder Fredricson i måndagens Sommaröppet som bjuder på nutida sportklassiker. I en lång intervju berättar han om uppladdningen inför mästerskapet, hur han målmedvetet arbetade med att rida snabbare, hur han hanterade pressen av att vara favorit från det att han lastade av All In och hur tankarna gick under hela mästerskapet och inför den sista avgörande ritten.

– Man försöker blockera känslorna så gott det går och bara fokusera på hästen på framridningen. Väl inne på banan är planen klar och då gäller det att hålla igång andningen och släppa ner axlarna, säger Peder Fredricson i programmet.

Sommaröppet: Sport sänds i SVT1 klockan 20.00 på måndagen, men här kan du se det redan nu via SVT Play. Peder Fredricson är med från start när vi först får återuppleva damfotbollens VM-silver 2003, men spolar du fram till 33:30 så landar du direkt i återblickarna från EM-guldet i Göteborg 2017. Därefter är det rysningar och glädjetårar i över 20 minuter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden