Sport
9 juli 2014 20:26

Peder rider Nations Cup

Det svenska laget till fredagens Nations Cup tas ut i morgon, torsdag. Men det är redan klart att Peder Fredricson och H&M Sibon kommer att ingå laget.

Peder rider Nations Cup
Peder Fredricson och H&M Sibon kommer att ingå i det svenska laget i Nations cup på fredag. Vilka övriga ekipage blir meddelas i morgon, torsdag. Roland Thunholm

– Vi är alla överens om att Peder ska rida i laget, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

Peder Fredricsons Sibon (val 2004 e Sibon W-Baloubet du Rouet) har gått från att vara ansedd som en speedhäst till att bli en etablerad Grand Prix-häst på kort tid. Under vårsäsongen har ekipaget tagit flera placeringar i GP-klasser på 1,60-höjder. 

Det finns tre platser kvar i laget som ska representera Sverige i Nations cup på fredag. Sylve Söderstrand väljer mellan Rolf-Göran Bengtsson/Unita Ask, Niklas Jonsson/Caral, Douglas Lindelöw/Casello och Alexander Zetterman/Cafino. De fyra ska rida torsdagens GP-kval innan laget tas ut. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden