Hoppning
16 februari 2017 09:27

Peder ställer in Neumünster – hoppas på Göteborg

Peder Fredricson är fortfarande sjuk och ställer in helgens tävlingar i Neumünster. "Min plan är att tävla i Göteborg men jag tänker inte riskera något", säger Peder.

Peder ställer in Neumünster – hoppas på Göteborg
Peder ställer in tävlingarna i Neumünster. Förhoppningen är nu att han kommer till start i Göteborg.

Det var i slutet av januari som Peder under pågående tävling i Amsterdam blev sjuk. Peder fick hög feber och tvingades avbryta tävlingen. Väl hemma visade det sig att det som först troddes vara ”någon influensa” var lunginflammation.

Peder själv har meddelat att det inte går någon nöd på honom. Han säger att han känner sig rätt okej så länge han inte behöver göra för mycket. Förhoppningen var att rida förra helgens tävlingar i Borås, men Peder fick inte klartecken från läkarna för detta. Stephanie Holmén hoppade istället in och red Peders hästar under meetinget i Borås.

Även om Peders lunginflammation nu är bättre är det fortfarande inte helt bra. Därför ställs även den kommande helgens tävlingar i tyska Neumünster in för Peders del.
– Jag måste vara smart och inte köra i gång förrän jag verkligen är helt redo. Jag jobbar nära SOK och deras specialister och därför tänker jag rådgöra med dem och inte fatta en massa egna beslut, säger Peder till DN, och tillägger att han tar en vecka i taget.

Även Peders tidigare ryggproblem inför OS förra året har gjort sig påminda.
– När jag var i Amsterdam kände jag av ryggen lite grann och därför vill jag ta det lite försiktigt även med tanke på den. Jag måste bygga upp kroppen igen så att jag inte får samma problem som förra året. För det har jag ingen lust att gå igenom igen, säger Peder till DN.

Nästa helg är det dags för den stora internationella hemmatävlingarna Gothenburg Horse Show. Peder hoppas kunna rida där men tänker klokt och långsiktigt så det är för tidigt att säga säkert om han rider där eller inte.
– Min plan är att tävla i Göteborg men jag tänker inte riskera något, säger Peder till DN.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden