Hoppning
19 december 2013 20:30

Peder vann på Olympia

(Uppdaterad) Peder Fredricsons "hysteriska" form från SIHS i Globen när november övergick i december fortsätter. På torsdagen vann han den inledande 1,50-klassen i femstjärniga Olympia, London.

Peder vann på Olympia
Peder Fredricson och HM Sibon efter en av vinsterna i Globen. Peter Zachrisson WWW.ZMEDIA.SE

Det handlade om en ren tidshoppning, där Peder ”stängde klassen” redan som sjunde ryttare av klassens 33 startande. Hans tid med den Hollandfödde H&M Sibon (val f -04 e Sibon W-Baloubet du Rouet, äg A Ohlin), som i onsdagens 1,45-klass kom tvåa,  var ingen annan av övriga 15 felfria i närheten av. Fyrfelare, som kanske chansade lite mer, kunde heller inte matcha Peders tid.
– Jag har alltid tyckt att han är en bra häst sedan jag fick honom som sjuåring, men tagit det långsamt med honom. Det är härligt med honom för han tycker verkligen det är roligt, sade Peder om Sibon.

I morgondagens kval till världscupen rider Peder H&M Cash In.
– Han är egentligen bättre ute, är lite tittig inomhus, kommenterade Peder om sina chanser där.

Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann red sina världscuphästar och tog det mest som uppmjukning inför lördag. Malin hade tre tidsfel med H&M Tornesch 1042 och Henrik fem fel med Gotha FRH.

Malin och Henrik lade lite mer allvar i onsdagens sena 1,50-hoppning, där de var placerade med Tornesch och Toulouse.

Resultat

Uppdatering
Trots att Peder startade bland de första så kallade non-triers (i stort sett utom tävlan) i kvällens 1,50-klass kom han på sjätte plats efter tre tidsfel med världscuphästen H&M Cash In. Eurosport v isar ett sammandrag av klassen kl 21.30 och därefter direktsändning från puissance (utan svensk ryttare).

Jörgen Ottosson/Cecilia Lönnell

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden