Hoppning
25 april 2021 09:03
Ridsportplus

Petronella Andersson i vinnarform: ”På väg uppåt”

InternationelltEn 1,45-seger och en andraplats i den Grand Prix-hoppning på samma höjd som avslutade meetinget på lördagskvällen. Petronella Andersson har haft ett bra tvåstjärnigt meeting i holländska Kronenberg. "Planerna framöver är att rida nationshoppningen i Prag om två veckor," säger den Brysselbaserade svenskan.

Petronella Andersson i vinnarform: ”På väg uppåt”
Petronella Andersson. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var tillsammans med Castres van de Begijnakker (ZANG val f 2011 e Coriano Z-Palestro Vd Begijnakker, uppf Ann Keisse, äg  Stephex Stables) som Petronella Andersson vann fredagens 1,45-klass.

Castres är en riktig livsnjutare, han gillar att gå i hagen och är egentligen ganska lat. Petronella Andersson.

Det var över 60 ekipage som gjorde upp och det svenska segerekipaget var ett av 21 ekipage som stod för en dubbelnolla. Segermarginalen var knappa 18 hundradelar i andra rundan.
– Det var en bra bana, men fanns inte så många alternativa vägar i omhoppningen så jag försökte ta bort några steg där det gick, säger Petronella Andersson som är baserad i Bryssel och en av ryttarna på välkända Stephex Stables.

Castres van de Begijnakker kom till stallet som 7-åring.
– Jag har ridit honom sedan dess och som bäst har vi varit placerade i trestjärnig Grand Prix, fortsätter Petronella Andersson som fyller 30 år i slutet av april.

”Gör alltid sitt jobb”

– Castres är en riktig livsnjutare, han gillar att gå i hagen och är egentligen ganska lat, men inne på banan gör han alltid sitt jobb.

På meritlistan har Petronella Andersson bland annat ett individuellt EM-silver som ung ryttare och hon har hunnit med att rida flera unghäst-VM.

Belgien har haft några totala nedstängningar på grund av pandemin.
– Det har varit ganska strikt här. Men vi ska inte klaga, vi är ju i stallet med hästarna varje dag ändå, finns de som har suttit i en lägenhet med barn och inte kunnat göra någonting,

Lång vila

Många av stallets hästar har haft ganska lång vila, både på grund av pandemin och EHV-smittan. Men nu känner Petronella Andersson att hon är på gång igen. Detta visade hon även genom att komma tvåa i lördagskvällens Grand Prix-hoppning på det tvåstjärniga, internationella meetinget i holländska Kronenberg. Denna gång red hon en annan 9-åring, Claptonn Mouche, och stod för en av fem dubbelnollor i den 57 ekipage stora klassen.

– Alla mina hästar är lite yngre för tillfället, men de har en bra grund och jag tror att vi kan vara på väg uppåt. Planerna framöver är att rida nationshoppningens andraliga i Prag om två veckor, säger Petronella Andersson

 

Resultatlistor

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden