Sverige
10 maj 2017 08:11

Plågad häst avlivad – ägaren döms till böter

En häst fick avlivas eftersom den plågades så pass mycket av sina förvuxna hovar. ńgaren har nu dömts till böter för brott mot djurskyddslagen.

Plågad häst avlivad – ägaren döms till böter

En hovslagare, som tidigare verkat den nu avlivade hästens hovar, ska enligt hästägaren ha sagt att ägaren tillsammans med sin pappa kunde ta hand om hovarna och visat pappan hur hovarna skulle verkas, skriver Sydöstran som rapporterar om fallet.

Det fungerade bevisligen inte och förra hösten avlivades den lidande hästen efter att en veterinär kallats akut till platsen av länsstyrelsen, som var på kontroll efter en anonym anmälan.

Veterinären har sagt att det var det värsta denna hade sett i hovväg under 20 år som veterinär.

Döms till böter
Åklagaren ville att ägaren skulle dömas för djurplågeri. Det anses dock inte vara bevisat att ägaren handlat med uppsåt eftersom ägaren bland annat litat på det som hovslagaren rekommenderade och därför döms personen för brott mot djurskyddslagen. Hästägaren ska böta 12 500 kronor, uppger Sydöstran.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden