Hoppning
2 december 2015 20:06

Plot Blue pensioneras

Den 18-åriga hingsten Plot Blue, med otaliga framgångar på meritlistan de flesta med Marcus Ehning, ska pensioneras. Han gör sin sista tävling i femstjärniga CHI GenŨve nästa helg.

Plot Blue pensioneras
Plot Blue, som här vinner Global Champions Tour i Wien 2014 med Marcus Ehning i sadeln, ska pensioneras från tävling nästa helg. Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Det var i Genève som Marcus Ehning och Plot Blue (hingst f -97 e Mr Blue-Pilot), som är ägd i Schweiz av Kathrin Somogyi, vann världscupfinalen 2010 och det är där han ska avtackas vid en ceremoni.

Utöver vinst i världscupfinalen har Marcus Ehning och Plot Blue tyskt lagguld från VM 2010 och lagbrons på EM 2009. De var med på OS 2012 och har vunnit stora individuella klasser i Lyon, Aachen, Paris, Göteborg, Mannheim, St Gallen och Cannes samt Nations Cup i Hickstead 2011 och 2013 och i Falsterbo 2013.

Innan Plot Blue kom till Marcus Ehning tävlade han VM 2006 och EM 2007 för Schweiz med Werner Muff i sadeln. Det skriver worldofshowjumping med CHI Genève som källa.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden