Sverige
13 februari 2015 14:47

Plus i kassan för Ridsportförbundet

En rejält ökad omsättning och ett år som slutade med ett överskott på 1.8 miljoner. Så kan 2014 summeras ekonomiskt för Svenska Ridsportförbundet. Och krisen för Horse1 har ännu inte påverkat SvRF.

Plus i kassan för Ridsportförbundet
Anders Mellberg ser positivt på förbundets resultat.

De senaste åren har verksamheten ökat stadigt för Ridsportförbundet.
– Vi har gjort en fantastisk resa från en omsättning på drygt 70 miljoner till dryga 90 miljoner i fjol, säger Ridsportförbundets ordförande Anders Mellberg till Ridsport.

Bara från 2013 ökade omsättningen med 12 miljoner. Ökade licensintäkter, ökade bidrag och en ökning av sponsorintäkterna är några orsaker till plusresultatet.
– Sedan handlar det också om att vi inte hunnit genomföra alla planerade utvecklingsprojekt under förra året, säger Anders Mellberg.

En del av överskottet är redan intecknat för de projekten, och dessutom börjar förbundet redan nu lägga undan pengar till VM 2018 i Kanada.
– Det finns all anledning att öka på det egna kapitalet under kommande år för att kunna genomföra en VM-satsning på rätt nivå, säger Anders Mellberg.

Inte drabbad av Horse1
De ekonomiska problemen för Horse1 är inget som påverkar Svenska Ridsportförbundet – i nuläget.
Horse1 är huvudsponsor för den populära tävlingsserien Swedish Riders Trophy.
– Vi är medvetna om problemet och för en dialog med Timothy Smart, men eftersom vi varit noga med att få prispengar i förskott till cuper som Swedish Riders Trophy. Tim Smart har inga skulder till förbundet centralt, säger Anders Mellberg.

Rutinen med förskottsbetalning kommer Ridsportförbundet att fortsätta med.
– Vi kommer att förvissa oss om att det finns prispengar i god tid före årets start av Swedish Riders Trophy, försäkrar Anders Mellberg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden