Hoppning
25 oktober 2015 20:51

Poäng till Helena och Malin

Helena Persson och Malin Baryard Johnsson reser hem från Helsingfors med sina första världscuppoäng för säsongen. Efter varsin mästerlig runda i grundomgången och fyra fel respektive felfritt i omhoppningen blev det plats 13 för Helena och plats 9 för Malin.

Poäng till Helena och Malin
Romain Duguet och Quorida de Treho tog hem segern.

De rutinerade svenskorna fortsatte snyggt i omhoppningen efter varsin perfekt runda i grundomgången och tog revansch efter förra veckans knaggliga världscupstart för Sverige.
Helena Persson med Bonzai H hade den otacksamma uppgiften att vara först ut i omhoppningen. Hon klappade om Bonzai, såg sig noga omkring och satte sedan fart. Helena passerade mål på 41,47 och på vägen dit föll bakbommen på en helblå oxer efter en touch från Bonzais ena bakhov.
Strax därefter gick Malin Baryard Johnsson ut i omhoppningen med H&M Tornesch. Omhoppningen blev precis lika felfri som grundomgången, dessutom med dittills snabbaste tiden 41,26.

Ledningen blev dock kortvarig. Med 13 ekipage till omhoppning skulle tiden komma att kapas flera gånger om. Ett bra tag såg det ut som att 19-åriga brittiskan Jessica Mendoza på Spirit T skulle vinna på sina 36,96, men Romain Duguet, Schweiz, tyckte annorlunda. Med Quorida de Treho (sto, f 2004, e Kannan –Tolbiac Des Forets) red han in på 36,85 och tog segern samt 20 poäng i säsongens andra deltävling av världscupen. Malin slutade på plats nio och belönades med åtta världscuppoäng. Helenas slutplacering blev 13 och för den fick hon fyra poäng.

I grundomgången stod Helena Persson med Bonzai H för den första svenska insatsen med startnummer 5. Efter en seger och en andraplats i Volkswagen Grand Prix har EM-ekipaget visat att de är i fin form i höst. Formen följde med österut till Helsingfors och inne på världscupbanan satte ekipaget den första felfria rundan för dagen. Stundtals såg det tight ut för storhoppande Bonzai H inne på arenan, men Helena hade total kontroll hela vägen in i mål och bjöd på en runda som såg såväl  enkel som stabil ut trots utmaningarna. Klockan var på Helenas sida idag och hon klarade maxtiden med fyra hundradelars marginal.

Malin Baryard Johnsson med H&M Tornesch hade startnummer 15. Förra veckan utgick de vid världscuppremiären i Oslo, men det tråkiga minnet var som bortblåst idag. Malin och Tornesch visade nu sin gedigna rutin och satte en klockren runda som såg lekande lätt ut. Även sista svängen, skarpt åt höger med bara ett par galoppsprång fram till sista oxern, satt som en smäck trots att det är på den sidan som Tornesch saknar ett öga. Med sin snygga nolla väl inom tiden blev de tredje ekipage till omhoppning

Debutanten Jonna Ekberg med Equita van’t Zorgvliet samlade på sig nyttig erfarenhet och gick i mål på 16 fel efter fyra nedslag.

Tidigare under dagen kom Helena och Yajamila fyra i 1,40 och under meetinget har det blivit fler svenska placeringar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden