Sverige
3 december 2015 10:53

Ponny attackerades av hund

Tilde Persson och hennes ponny Pigalle var ute i skogen i söndags, när de plötsligt blev attackerade av en ilsken hund, som vägrade ge sig. När hästen slet sig jagade hunden hästen hem till stallet.

Det som hände är det värsta jag har varit med om i hela mitt liv, säger 17-åriga Tilde Persson till Sveriges Radio P4 Blekinge.
Hon är fortfarande skärrad efter den aggressiva hundattacken, där hennes ponny 
blev biten i benet, magen och underläppen när de red på en gångbana mellan Spandelstorp och Lyckeby.

– Jag stannade Pigalle och försökte med rösten lugna hunden. Men hunden gick inte att hejda, den flög rakt på oss. Jag hoppade av Pigalle och försökte få bort den, men det gick inte.
Trots att ponnyn sparkade mot hunden och träffade den flera gånger, gav den inte upp. 
– Jag var helt förtvivlad och bara skrek. Och plötsligt stod hundens ägare där och skrek på den. Men hon lyckades inte kalla den till sig eller ta den. Hunden reagerar inte ens.

Efter en stund slet sig Pigalle och skenade mot stallet i Afvelsgärde – med hunden efter sig. I stallet hade andra hästägare lyckats fånga ponnyn och fick in honom i stallet. Då gav sig hunden ut i hagarna istället, men efter att ha fått stötar från stängslet sprang den därifrån. 

Veterinären har undersökt Pigalle, som efter omständigheterna klarat sig bra. Hundägaren är polisanmäld.

Lyssna på radiointervjun:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden