Hoppning
11 maj 2022 06:20

Premiär för GCT i helgen

GCT/GCLDet har återigen blivit dags för Global Champions Tour och Global Champions League. I helgen är det Europapremiär i Madrid med två svenska ryttare på plats. Här hittar du allt du behöver veta för att följa tävlingarna.

Premiär för GCT i helgen
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana på väg mot seger i Rom. Foto: Longines Global Champions Tour

Global Champions Tour och Global Champions League har redan dragit igång med tävlingar i Doha, Miami och Mexico City. Till helgen kommer den penningstinna serien till Europa med premiär i spanska Madrid. Säsongen fortsätter med 12 deltävlingar runt om i världen, bland i Stockholm den 17-19 juni, innan den stora finalen i Prag i november.

På plats i Madrid är Malin Baryard Johnsson som har med sig H&M Indiana. Ekipaget tog bland annat en seger och en andraplats i Rom i fjol. Malin får sällskap av Angelica Augustsson Zanotelli som har med sig Nintender Star.

Första rundan i Global Champions League går över 1,55-hinder på fredag, omgång två i lagklassen går på lördag. Samma dag avgörs Global Champions Tour över 1,60-hinder och på söndagen blir det en 1,50-hoppning.

Svenskarna möter tufft motstånd genom bland andra Harrie Smolders, Denis Lynch, Pieter Devos, Christian Kukuk och Olivier Philippaerts.

Preliminärt tidsschema

Fredag 13 maj
18.00 Global Champions League omgång 1 lagtävling

Lördag 14 maj
15.55 Global Champions League omgång 2 lagtävling
18.30 Global Champions Tour Grand Prix

Start- och resultatlistor.

Du kan följa klasserna på Expressen, Discovery+ och GCT-TV.

Hela säsongens tävlingsplatser hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden