Hoppning
3 februari 2017 16:57

Premiärseger för Malin och Cue Channa

De har radat upp snygga placeringar och i dag, ganska precis ett år efter debuten, la Malin Baryard Johnsson och Cue Channa beslag på den absolut främsta platsen i resultatlistan. I en trestjärnig 1,50 tog de sin första internationella seger tillsammans.

Premiärseger för Malin och Cue Channa
Malin Baryard Johnsson och Cue Channa flyger fram tillsammans. I dag ända till seger. Roland Thunholm

Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa (SWB, sto, f 2006, e Cardento-Robin Z, uppf Susanne Persson, äg Stuteri Arch) avslutade 2016 med dunder och brak när de placerade sig gång på gång i Londons världscupmeeting.

Efter fjärdeplatsen i Amsterdams Grand Prix är de tillbaka i precis samma fina form och i den trestjärniga tävlingen i Österrike kunde ingen rå på dem när 1,50-klassen avgjordes. Bland tio ekipage till omhoppning gick de ut bland de första och slog till med tiden 34,96. Det räckte hela vägen till seger med blott tre hundradelars marginal till tvåa Fabio Crotta.
Runt 70 000 kronor och en dos rankingpoäng fick Malin Baryard Johnsson för fullträffen.

Den 13 februari är det precis ett år sedan ekipaget debuterade tillsammans, då i Valencia. Sedan dess har de samlat på sig en rad internationella placeringar och segern idag var enligt FEI:s databas deras allra första tillsammans. Efter en lugnare period har de visat rakt igenom mästarklass sedan Sweden International Horse Show då de inledde en finfin svit med snygga placeringar som fortfarande håller i sig.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden