Sverige
3 juni 2015 12:02

Protester mot hästkött på fest

När Linköpings akademiska ridklubb ordnade fest nyligen stod det häst på menyn. Detta har väckt starka protester.

Det var i maj som en festinbjudan gick ut till alla medlemmar i Linköpings akademiska ridklubb.  Inbjudan hade följande text: ”Vi i styrelsen älskar hästar och bjuder därför så väl medlemmar som skojfriska ickeridande till en kväll hos De Klomp där det bjuds på häst.”

Nu berättar Corren att serverandet av hästkött har väckt starka reaktioner. Det startades snabbt en protestlista som fick 1 000 underskrivter innan namninsamlingen avslutades. På ridklubben är de överraskade över de starka reaktionerna.
– Vi trodde att vi kanske skulle få någon upprörd kommentar, men inte att de skulle starta en namninsamling. Verkligen inte, säger Frida Dagsgård, kassör och vice ordförande i ridklubben, till Corren.
Hon vill lyfta diskussionen om djurhållning i Sverige.
– De här hästarna har förmodligen mått bättre än de flesta grisar vi har i våra matlådor. Det vore bra om vi kan lägga vikt på vad det är för kött vi egentligen äter och hur djuren har mått. Jag tror att många missar den kopplingen, säger hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden