Sverige
7 december 2012 08:30

Ramsele FRK får akutbidrag

Ramsele Fältrittklubb får nu 92 000 kronor i akutbidrag från kommunen, för att få ordning på de ras som drabbade klubbens mark under 2010 och 2011.

Fastigheten drabbades av nipras i flera omgångar, vilket har skapat en ravin. Det finns även risk för fler ras.
– Vi har lejt in professionella tekniker som arbetar med detta. Vi har förstärkt i rasområdet, fyllt med schaktmassor och djupborrat för dräneringsslangar. Nu ska vi anlägga en ny infart och fortsätta arbetet med att säkra det rasdrabbade området, berättar ridskolechefen Monia Häggqvist för Allehanda.

Men ridskolans försäkringsbolag anser att rasen kommer från sättningar i marken och vill inte gå in med pengar. Därför är kommunens akutbidrag välbehövligt.
– Det här bidraget förändrar vår situation radikalt. Om vi inte fått det här bidraget vet jag inte vad vi skulle ha gjort. Då hade vi behövt fortsätta hyra in hjälp och på sikt hade det blivit mycket dyrare, säger Monia Höggqvist.

För pengarna ska klubben köpa in en begagnad baklastare, som ska användas för att reparera raset. Baklastaren kommer även till användning i det dagliga arbetet, som att köra hö och skotta snö, skriver Allehanda.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-