Sverige
14 maj 2014 10:14

Regionförbund kan rädda ridskola

Nyligen kom beskedet att ridskoleverksamheten i Rävhagen, Visby, skulle läggas ned. Men nu rapporteras att Region Gotland kan ta över ridskolan.

Det är Hela Gotland som berättar om Region Gotlands planer. Jan Larsson, som har varit Wisby Ridklubbs arrendator av ridskoleverksamheten, meddelade under april att han inte kan fortsätta att driva ridskolan på grund av att det är svårt att få ekonomin att gå ihop. Region Gotland ska nu se över möjligheterna att ta över driften av ridskolan. Det finns flera olika förslag till lösningar, bland annat att kommunen tar över driften av ridskolan medan Wisby Ridklubb själv driver ridskolan. 

Klubbens ordförande Gunnar Enekvist är positiv.
– Det bästa alternativet vore om regionen kunde ta över både ägandet och ridskoleverksamheten. Men även en lösning där vi driver ridskolan skulle vara väldigt bra, säger han till Hela Gotland. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden