Hoppning
29 januari 2015 20:09

Rekord igen för Gina Tricot GP

För första gången samlar Gina Tricot Grand Prix med SM i hoppning i Borås över 1 000 anmälda starter. Segraren i söndagens Grand Prix får 252 000 kronor, vilket också är rekord.

Rekord igen för Gina Tricot GP
Douglas Lindelöw och Casello vid förra årets GP-seger i Borås. Roland Thunholm

– Det är underbart att för sjätte året i rad få ge tillbaka så mycket till svenska ryttare. I år blir den totala prissumman i GP-finalen 517 000 kronor, det är rekordmycket, säger tävlingsledare Helen Hagström.

Intresset från den svenska hoppeliten är också stort. Från spetstruppen kommer Douglas Lindelöw, Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson. De enda som saknas är Tysklandbaserade Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann samt Alexander Zetterman som tävlar i USA. Douglas är som fjolårssegrare direktkvalad till GP-finalen.

Utöver Gina Tricot GP innehåller meetinget även SM för seniorer, young rider och juniorer med samtliga finaler på fredag eftermiddag.

Tidsprogram huvudklasser
Torsdag 12 februari SM-klass I seniorer, young rider, juniorer
Fredag 13 februari,  SM-finaler i hoppning 14.00 seniorer, 16.15 young rider, 18.15 juniorer
Lördag 14 februari, eftermiddag: GP-kval
Söndag 16 februari 15.30 Grand Prix-final.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden