Sport
8 juli 2015 17:33

Favorit i repris för Gustafsson

Sandra Gustafsson gjorde det igen. För andra året i rad vann hon Falsterbo hunting med sin Kaminskij.

Favorit i repris för Gustafsson
Sandra Gustafsson och Kaminskij red ifrån övriga startfältet i Falsterbo hunting på onsdagen. Photographer Roland Thunholm

– Han tycker uppenbarligen att det är kul att komma hit och showa och bjuda på sig själv, säger 28-åriga Sandra Gustafsson om sin 13-årige valack. 

Kaminskij (e Aerline-Hertigen) och Kungsbackaryttaren Sandra Gustafsson har varit ett ekipage i nio år. Och det syntes att det känner varandra utan och innan när de gjorde sin hunting inför storpublik i Falsterbo. Den tveksamhet som kunde synas hos en del hästar när de skulle galoppera i full fart förbi uppblåsta plasttraktorer och på en handfull olika underlag fanns inte hos Kaminskij. 

Ekipaget gick ut som tredje sista startande och gjorde en snabb och säker runda över stockar, gravar, vedtravar och inte minst vanliga banhoppningshinder. 
– Det är lite synd att banhoppningshindren inte är högre, säger Sandra Gustafsson om de ungefär en meter höga hindren. 

Kaminskij petade ner Jonna Friman och Lady Grey som hade tagit ledningen efter en vägvinnande runda och de som kom efter kunde inte matcha segerekipagets tid. 

Sandra Gustafsson har ridit huntingen fem gånger och vunnit tre av dem. Nu närmast väntar SM i Flyinge för Sandra Gustafsson och hennes huntingspecialist nästa helg. Ekipaget har tidigare i år kommit nia i tyska Luhmühlens trestjärniga klass. De har också varit tvåa i en CIC*** i polska Sopot. 
– Jag satsar på guld på SM. Jag har kommit fyra förut så nu vill jag ha medalj, säger hon. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden