Hoppning
27 juli 2015 09:24

Rolf-Görans femte GCT-seger

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask svarade för en klockren trippelnolla som räckte hela vägen fram till seger i lördagens Global Champions Tour i London.

Rolf-Görans femte GCT-seger
Rolf-Göran Bengtsson och Casall vann i London. Stefano Grasso/LGCT

Tolv felfria i den första 1,60-rundan blev lika många till omhopping efter en andra runda som inte gav något utslag alls.  Som femte ryttare i avgörandet blev Rolf-Göran och det tyska Holsteinerförbundets hingst Casall (f -99 e Caretino-Lavall I) första trippelnolla och det på en tid som luktade åtminstone pallen.

Christian Ahlmann direkt efter var lite snabbare men klarade inte nollan och spänningen steg. Med bara två hemmaryttare kvar såg det först ut som att John Whitaker skulle överta ledningen med Argento. Men det var en bit till mållinjen från det sista hindret och John var 0,08 sekund för långsam.

Kvar fanns bara världsettan Scott Brash, som redan vunnit tre gånger i årets tour.  Han gjorde också ett bra försök men Rolf-Görans tid stod sig till hans och Casalls femte seger i Global Champions Tour. Hello Sanctos petade dessutom det sista hindret.

Henrik von Eckermann var felfri i den första rundan fram till elvans oxer, där Cantinero petade frambommen med ett bakben. Deras tid räckte inte för plats i den andra rundan.

Resultat

Ställning i GCT efter elva tävlingar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden