Hoppning
17 mars 2013 10:46

RGB klar för världscupfinal

Rolf-Göran Bengtsson får rida världscupfinalen. Edwina Tops Alexanders resultat räknas in i en annan kvot vilket gör att Bengtsson tar den sista finalplatsen i den västeuropeiska ligan.

RGB klar för världscupfinal
Rolf-Göran Bengtsson tog inga världscuppoäng tillsammans med Quintero La Silla på söndagen, men är ändå klar för final.

– Jag har dubbelkollat för säkerhets skull. Men det stämmer Rolf-Göran Bengtsson får rida världscupfinalen, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för GHS. 

Rolf-Göran Bengtsson får rida världscupfinal trots att han kom på den snöpliga 19:e platsen i den västeuropeiska ligan. De 18 bästa går till final. Men kort efter att sista kvaltävlingen reds i Holland på söndagen kom det uppgifter om att Edwina Tops Alexanders resultat bort från den västeuropeiska ligan räknas bort eftersom hon tävlar för Austrailen. Det innebär att Rolf-Göran Bengtsson slutar på 18:e plats och tar den sista finalplatsen. 

Rolf-Göran Bengtsson skriver också på sin egen Facebooksida att han är klar för final. Det innebär att Sverige har fyra ryttare klara till världscupfinalen i Göteborg i slutet på april. 
– Det är helt fantastiskt, säger Tomas Torgersen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden