Hoppning
14 oktober 2012 08:51

RGB väljer bort Globen

Det blir ingen Rolf-Göran Bengtsson i Globen. Världsettan väljer i stället att tävla i Paris. Dessutom är framtiden för hans guldhäst från EM 2011, Ninja La Silla, oviss efter den sjukdom han fick i våras.

Rolf-Göran Bengtsson berättar för Sydsvenskan att Globen inte passar in med hans övriga tävlingsplanering för inomhussäsongen. I stället väljer han att tävla i Paris. Däremot finns finalen i Volkswagen Grand Pris högt upp på Bengtssons prioriteringslista. Finalen rids på Flyinge i mitten av november.

Att ta sig till världscupfinalen i Göteborg är också prioriterat.
– Eftersom vi har finalen hemma i Sverige så kommer jag givetvis att göra allt för att kvala in dit, säger Rolf-Göran Bengtsson till Sydsvenskan. 

Framtiden för Ninja La Silla, guldhästen från EM 2011 och silvermedaljör på OS 2008, är dessutom osäker. Han är fotfarande inte bra efter den feber han fick i våras. 
– Förhoppningen är att han ska kunna gå en och annan tävling nästa år, men då är han 18 år och det går inte att kräva att han ska kunna gå de största tävlingarna, säger Rolf-Göran Bengtsson. 

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar