Hoppning
12 september 2015 21:49

RGB vann Global Champions Tour

Global Champions Tour är verkligen Rolf-Göran Bengtssons tävling. I dag vann han i Rom med Casall och tog sin 26:e placering på 27 starter i touren. Uppdaterad 20:00.

RGB vann Global Champions Tour
Vilket land dagens vinnare kommer från är det ingen tvekan om...

– Allt är verkligen trevligt här – och att kunna vinna här med min häst Casall Ask ovanpå allt det är fantastiskt. Casall Ask är en fantastisk häst, år efter år, som alltid levererar felfria rundor som i dag i Rom, säger Rolf-Göran i ett pressmeddelande.

När Global Champions Tour landade i Rom för omgång 13 av 15 i årets serie slog Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask (hingst f -99 e Caretino II-Lavall I) till igen.  Det så säkra ekipaget segrade i sann mästarklass och fick 100 000 euro, sisådär 950 000 kronor, för besväret. Det ökade på Rolf-Görans inhoppade GCT-summa i år och nu är den på drygt 402 000 euro. Tidigare i år har det svenska ekipaget segrat i London, varit tvåa i Cannes och kommit trea i Hamburg.

14 ekipage i det namnkunniga startfältet nollade den första 1,60-omgången. Rolf-Göran och Casall visade strax sin klass igen genom att vara ett av sex ekipage som var lika felfria i den andra omgången. De sex dubbelt felfria ställdes mot varandra i omhoppning. Där satte det svenska ekipaget en av fyra nollor och tog segern med en marginal på 13/100 av en sekund.
Luciana Diniz med Fit for Fun slutade tvåa och Marcus Ehning med Comme Il Faut på tredje plats.

Som GCT skriver på sin hemsida: ”Rolf tog förstaplatsen med eftertryck med sin utomordentligt konsekventa hingst Casall”. Och visst är de konsekventa, inte minst i GCT-sammanhang. 26 placeringar på 27 starter – och än återstår två omgångar i år.

Rolf-Göran har med sin seger och 40 nya poäng knappat in på Scott Brash och Luciana Diniz i totalen av Global Champions Tour. Ledaren Scott Brash på 276 poäng är endast elva poäng före Luciana. Hon i sin tur är bara tre poäng före Rolf-Göran. Jan Tops, mannen bakom GCT, konstaterade:
– Efter den här helgen det blir mer och mer spännande. Rolf här igen. Scott är fortfarande i ledningen, men har Luciana och Rolf i hasorna. De har fortfarande en chans att vinna så det blir väldigt tight för finalen i Doha.

Att finalen går i Doha väcker säkerligen ljuva minnen hos Rolf-Göran. Det var där han vann förra året och blev totaltvåa i Global Champions Tour. I förra årets GCT var han och Casall med till omhoppning sex gånger och vann även i Chantilly.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden