Sverige
9 november 2013 10:51

Mögel tvingar ridhus stänga

Rättviks Ridklubb fick stänga sitt ridhus på grund av den dåliga luften tidigare i veckan. Ridhuset är angripet av mögel.

Ridhuset ägs av Rättviks kommun. Ridklubben har påtalat den dåliga luften flera gånger under en längre tid. Nu har miljö- och byggnadsnämnden i kommunen förelagt Rättviks kommun att vidta åtgärder. Detta berättar Dalarnas Tidningar, DT.

Det var en undersökning som visade att ridhuset är angripet av mögel och fukt. Enligt Miljöbalken är det förbjudet att hyra ut byggnader som har mögelangrepp. 
–  Vi inom klubben har länge känt oro för miljön i ridhuset. Inte bara jag har känt symptom som ont i halsen, vi har ofta varit förkylda. Speciellt efter kvällslektionerna har instruktörer och jag själv haft ont i halsen, säger ridskolechef Anna Spångmyr till DT.

Ridklubben tvingas nu att betala tillbaka ridavgifter. En del av undervisningen fortsätter att bedrivas utomhus. På lördag håller ridklubben stormöte i Rättvik för sina drygt 230 medlemmar. Där ska framtiden och verksamheten ska diskuteras.

Hingstar Online

Just nu 133 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar