Sverige
4 februari 2017 23:19

Det brandhärjade ridhuset svårt skadat

(UPPDATERAD) Ett ridhus brann under lördagen i Skåne. 20 brandmän kämpade med släckningsarbetet som försvårades av isoleringen och ridhuset uppges vara svårt skadat.

Det brandhärjade ridhuset svårt skadat
Flera av räddningstjänstens enheter var på plats vid branden. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Getty Images/iStockphoto

Enligt uppgifter till SVT är det oklart varför ett ridhus i Skåne började brinna i lördags morse. Det var på övervåningen i ett ridhus utanför Sjöbo som branden startade. Larmet kom strax före 10 på lördagsförmiddagen och vid 10.30 arbetade runt 20 brandmän från flera stationer med att släcka elden, skriver Kvällsposten.

Lyckligtvis befann sig inga hästar i ridhuset och inga personer har kommit till skada.

Arbetet försvårades dock av ridhusmaterialet.
– Isoleringsmaterialet i väggar och tak består av frigolit, som är jättesvårt att släcka. Det är som att ha bensin i väggarna. Det är det som är det stora bekymret, säger Peter Orban, insatschef på Räddningstjänsten Syd, till SVT.

Samlingslokalen där branden startade uppges vara helt utbränd och resten av ridhuset ska vara mycket skadat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden