Sverige
7 september 2015 15:15

Ridhuset till ryttarföreningen

Laholmsortens Lantliga Ryttarförening lämnade det högsta budet och få köpa ridanläggningen, där klubben haft sin verksamhet i många år.

– Det är stor glädje och lättnad! Man har ju hoppats men inte vetat. Nu kan vi tänka framåt, säger ridklubbens Maud Delling till SR P4 Halland.

Det var mycket upprörda känslor i klubben när kommunen i våras meddelade att ridanläggningen skulle säljas.  Som skäl angavs att det inte bedrevs någon ridskola för allmänheten där. Ridklubben ombads att utreda hur mycket det skulle kosta att ha en ridskola och svaret blev att kommunen skulle få betala en halv miljon kronor om året för att ridskolan skulle gå runt. Kommunen ansåg att det blev för dyrt.

Ridklubben har kompenserats för nedlagt arbete på anläggningen med drygt tre miljoner kronor, vilket tillsammans med egna pengar räckte för att lägga det högsta budet på 4,6 miljoner kronor för anläggningen.

Klubbens dröm är att ha ridskoleverksamhet och om kommunen ändrar sin inställning och kan hjälpa till ekonomiskt finns intresset enligt klubbens anläggningschef Jeanette Eriksson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden