Sverige
15 mars 2012 10:32

Ridhusfrågan het i Borlänge

Flera alternativ till lösning av ridhusfrågan i Borlänge diskuteras av kommunen och de inblandade föreningarna. Förhoppningen är att en lösning ska bli klar i april.


Ägarna till ridanläggningen i Lerbäcken har skissat på olika alternativ och presenterat dem för kommunen. Detta berättar Dalarnas tidningar. 

Frågan om driftsform för ridanläggningen aktualiserades nyligen av bland annat av nybildade Borlänge Hästsportklubb. Det finns planer på att göra en modern och komplett ridanläggning.

Ett alternativ är att kommunen hyr anläggningen, ett annat att ett driftbolag köper anläggningen. 
– Det är roligt om det går att lösa det här på ett bra sätt. Gården är fantastisk, det är bara dumt att inte nyttja den. Man kan aldrig bygga nytt för samma pengar. Rent ekonomiskt och samhällsnyttigt är det här det bästa alternativet, säger Sanna Kristöm, en av ägarna till anläggningen till Dalarnas tidningar. 

Ridhusfrågan lyfts troligen i kultur- och fritidsnämnden i april. Nämndens ordförande Ola Brossberg (S) säger att Lerbäcken är ett av alternativen.
– Det finns ett antal intressenter som vill genomföra ett ridhus i Borlänge. Men Lerbäcken är också i högsta grad med i det här. Borlänge ridklubb är ute i Rommeholen och det finns ett visst intresse därifrån också. Samtidigt har vi Murbo och Norr Amsberg som uppvaktat kommunen och sagt att de är intresserade.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-