Sverige
5 december 2013 08:42

Ridklubb lånar miljoner

Eslövs ridklubb måste låna 1,1 miljoner kronor för att avveckla sig som aktiebolag och gå tillbaka till att vara en renodlad förening igen.

– Det är betungande att vara ett aktiebolag men arbeta ideellt. Därför vill vi tillbaka till att bara vara en klubb, säger ordförande Carina Laurén Gålmark till Skånskan.

När ridhuset byggdes för några år sedan var det ett krav från Eslövs kommun att klubben skulle ombildas till aktibebolag för att kommunen skulle gå i borgen för lånet. Anledningen var att man på så sätt skulle kunna dra av momsen på bygget.

Men den större administrationsbördan och styrelsearbetet har blivit för mycket. Dessutom krävs mycket mer kunskap att driva aktiebolag än en förening.
– Vi tre som sitter i styrelsen orkar inte längre, men vi hittar inte folk som vill ta över. Detta är enda utvägen att hitta nya styrelsemedlemmar.

För att avveckla bolaget måste klubben betala in 60 procent av den avdragna momsen från bygget till Skatteverket. Det blir 1,1 miljoner kronor, en summa klubben inte har och därför tvingas ta ytterligare ett lån hos banken.

Källa: Skånskan.se.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden