Sverige
23 februari 2015 11:41

Ridklubb står utan personal

Det finns ingen personal på Härnösands Ridklubb. Både chefen och alla ridlärare - utom en som är långtidssjukskriven - har slutat. Samtidigt pågår miljonsatsningen på att göra Härnösands ridanläggning till landets modernaste.

Sökandet efter ny personal har påbörjats.
– Självklart märker vi av att vi saknar personal, konstigt vore ju annars. Men jag upplever att det går bra. Visst får vi flytta lite lektioner vissa veckor, men tack vare personal, inhyrda ridlärare samt engagerade medlemmar som är utbildade ridledare och riktigt duktiga hopp- och dressyrryttare så har vi lyckats rätt bra trots läget, säger Katri Flodin, ordförande i Härnösands Ridklubb till allehanda.se.

Just nu finns inga antällda ridlärare på anläggningen vilket gör att man är tvungen att flytta på befintliga lektioner.  Styrelsen jobbar med att rekrytera ny personal.
– Jag är helt övertygad om att vi inom ett par månader har ny personal på plats. Jag vill lyfta fram att ridskolan drivs av en förening, så när det saknas personal kliver föreningen in. Styrelsen kavlar upp ärmarna och går in operativt och medlemmarna ställer upp och gör det de kan, det är väldigt tydligt, säger Katri Flodin till tidningen.

Kommunens satsning på ridskolans anläggning är en miljonbeloppssatsning. Målet är att anläggningen ska bli Sveriges modernaste. Ridskolan har knappt 400 medlemmar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden