Sverige
1 februari 2013 12:11

Ridklubb vann marktvist

Det var okej att kommunen bytte en gård mot betesmark till Båstads ridklubb. Det har förvaltningsrätten slagit fast. Beslutet gör att ridklubben kan pusta ut och fortsätta med sin verksamhet.

I samband med ett vägbygge blir Båstads ridklubb av med betesmark. Detta löste kommunen genom att byta en gård i Östra Karup mot tre hektar betesmark. Nu står det klart att affären kan gå igenom, trots att tre personer har överklagat beslutet till förvaltningsrätten. Detta berättar Norra Skånes Tidningar. 

Kommunen har uppgett att den har ett intresse av att ridklubben kan fortsätta sin verksamhet. Båstads ridklubb har tidigare sagt att det skulle vara svårt att fortsätta verksamheten om klubben inte fick mer betesmark. Föreningen har omkring 200 medlemmar, driver ridskola och har tävlingsverksamhet. 
– Det har varit en stor stötesten för oss att vi inte har haft betesmark, hela verksamheten står och faller med det här beslutet. Nu finns det inga tekniska hinder för oss utan vi kan köra på med verksamheten och utvecklas, säger Lars-Åke Mattsson, ordförande för föreningen, till Norra Skånes Tidningar. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden