Sverige
14 september 2015 21:46

Ridklubbar jobbar för integration

Flera ridklubbar runt om i landet öppnar sina dörrar för att integrera asylsökande och ensamkommande flyktingungdomar. På många håll har de fortsatt att komma till stallet även när tidbegränsade projekt har upphört.

Ridklubbar jobbar för integration
Idrottsministern besökte Skogslottens RF, en av flera klubbar som satsar på integrationsprojekt.

Ett av flera exempel är Södertälje. Där har kommunen tillsammans med idrottsföreningarna bjudit på Sommarskoj för barn och ungdomar med invandrarbakgrund. På Södertälje Ridklubb ledde det till att många ungdomar upptäckte stallet som en mötesplats.
– Vi kunde avläsa att cirka 20 procent av barnen och ungdomarna började i den ordinarie verksamheten efter att ha prövat ridning och stallmiljö, säger Andrea Barth, tidigare verksamhetschef hos förbundet, på SvRF:s hemsida.

Ridsport har tidigare berättat om Skogslottens RF där idrottsminister Gabriel Wkström besökte klubbens projekt. Via SvRF skickar Skogslottens ordförande Richard Claesson en viktig uppmaning till landets ridklubbar:
– Det finns ett gigantiskt behov bland asylsökande att få komma iväg en stund ifrån tristessen på flyktingförläggningarna. Här kan ridsporten tillföra och göra betydligt mer – att umgås med häst och få rida är som alla vet bra för både kropp och själ, inte minst för människor som kommer ifrån stress. Vill gärna förmedla att det är inte bara asylsökande tjejer som uppskattar detta, många grabbar tycker också det är riktigt kul att få rida. Ta chansen att göra en bra sak, för en dialog med Svenska Ridsportförbundet och din kommun. Sätt igång.  Alla blir vinnare på lyckad integration. Ridklubbarna kan öppna sina stalldörrar och visa att vi bidrar till en snabbare integration. Kom igen nu!

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden