Sverige
1 februari 2015 21:41

Egen buss ett lyft för ridklubb

Huddinge Ridklubb har skaffat egen buss. Klubbens unga ryttare körs fram och tillbaka mellan Huddinge och den nya hemvisten Runstens gård i Haninge.

– Riktigt bra stall ligger ofta lite avsides. Det innebär stora risker eftersom medlemmarna måste gå någon kilometer från kommunikationerna längs med hårt trafikerade vägar. Här kommer man ända fram. Dessutom kan man använda bussen i samband med tävlingar. Till hejarklacken, säger klubbens ordföranden Lotta Hallgren till Mitt i.

Historien med bussen började för ungefär ett år sedan. Då flyttade ridklubben, som tidigare höll till på stall Enliden i Glömsta, till grannkommunen trots att nästan alla klubbens medlemmar bor i Huddinge. Huddinge Ridklubb hyr nu ett eget stall vid Runstens gård. Bussen var en förutsättning för flytten och nu har klubbens medlemmar ökat från 120 till 140. 

Bussen tar max sju passagerare och är gratis för medlemmar upp till och med 25 år. Den går mellan Huddinge och Runsten mellan 13 och 22 varje vardag. 
– Det är jätteskönt att det finns en buss från Huddinge och att den går så ofta. Jag tar den minst 4–5 gånger i veckan, säger Victoria Östlund, 16 år.

Platserna tingas via en hemsida senast klockan 11 samma dag. En utbildad fritidspedagog är anställd på 75 procent för att köra bussen. Bussen finansieras med klubbens egna kapital och via reklamplatser på bussen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden