Sverige
2 maj 2014 09:47

Ridning som friskvård på agendan

På måndag träffas politiker och ridsportens företrädare på Södertälje ridklubb. Frågorna som kommer att diskuteras är bland annat ridning som avdragsgill friskvård.

I höstas blev Södertälje ridklubb utnämnd till Årets ridskola och idéerna om vad man kan göra på ridklubben är många. Verksamhetschefen Andrea Barth menar att en av de viktigaste valfrågorna inom hästnäringen är ridning som friskvård.

– Ridsporten är så viktig för folkhälsan. Att ridsporten tillåts som friskvård skulle betyda enormt mycket för ridklubben. Här står lokalerna tomma under dagtid. Jag vet att storföretagen i Södertälje, Scania och AstraZeneca gärna skulle ge denna förmån till sina anställda, säger hon till Svenska Ridsportföbundet.

På måndag den 5 maj sker träffen med  hästnäringen, Hästnäringens Nationella Stiftelse, Svenska Ridsportförbundet, Lantbrukarnas Riksförbund och Svensk Travsport tillsammans med företrädare för hästnäringen i Stockholmsregionen.
– Vi tror att hästen stärker det bästa i samhället och hos oss människor, säger Stefan Johanson, vd hos Hästnäringens Nationella Stiftelse, på förbundets hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden