Sverige
17 september 2015 13:00

Ridskola i Hultsfred läggs ner

Hultsfredsbygdens ridklubb lägger ner sin ridskoleverksamhet och de sista lektionerna hålls i oktober. Hästarna ska säljas, medan flera av ponnyerna lånas ut på foder.

Under hösten kommer Hultsfredsbygdens ridklubbs anläggning att tömmas och den sista oktober avslutas ridskoleverksamheten. Skälet till nedläggningen är den dåliga ekonomin.

Styrelsen förklarar i ett brev på klubbens hemsida:
– Vi fick till ett möte med kommunen efter många samtal dessförinnan. Ett möte vi valde att gå in med 100% ärlighet. Där vi bad om höjt driftbidrag, men förklarade att med de förutsättningar som idag är så räcker inte 400tkr. Vi diskuterade anläggningens skick, och de åtgärder som vi anser nödvändiga inom snar framtid för att ens kunna fortsätta hålla en säker ridverksamhet. Tillsammans med de representanter som var med på mötet så bestämde vi enhälligt att vi inte längre ska bedriva någon ridverksamhet, med de förutsättningar som nu är, är det en ohållbar ekonomisk situation, skriver de.

Enligt brevet har styrelsen arbetat under en längre tid med att försöka reda ut situationen och har bland annat sålt av hästar och en traktor för att betala fakturor. Trots detta måste klubben nu lägga ner sin ridskoleverksamhet. Den har tre anställda och 120 medlemmar. Av hästarna säljs nu de stora medan de flesta ponnyerna lånas ut.  

– Detta för att möjliggöra en ev. uppstart av mindre verksamhet till hösten 2016, alt våren 2017 förutsatt att vi kan hitta en ekonomisk hållbar utformning av verksamheten. (…) Vi är mycket ledsna över att behöva lägga ner ridskoleverksamheten men hoppas och tror att detta ger oss tid att fundera ut hur man driver en framgångsrik ridskoleverksamhet och där vi kan hitta gnistan igen till att driva ridskola i framtiden. )…)  Viktigt är att ta med oss är att föreningen lever vidare, och med starka ideella krafter hoppas vi att detta nedslag nu, ändå i framtiden kommer innebära ett steg framåt. Tillsammans är vi starka, skriver styrelsen vidare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden