Sverige
12 mars 2018 17:28

Ridskolehästar på rymmen – polisen fick ingripa

RymlingarUnder måndagen tog sig tolv hästar från Södertälje Ridklubb ut ur hagen och ut på Enhörnaleden i samlad trupp. Polisen fick ingripa och hjälpa till att samla in de lösspringande hästarna.

Ridskolehästar på rymmen – polisen fick ingripa
Tolv hästar från Södertälje Ridklubb gav sig ut på rymmen under måndagen (bilden har inget samband med texten). Foto: iStockphoto

Det var efter utsläppet i hagen under måndagsmorgonen som tolv av Södertälje Ridklubbs hästar hittade en öppning i staketet och tog sig ut. I samlad trupp gav de sig ut på Enhörnaleden där oroade bilister hörde av sig till polisen.
”Vi upptäckte det jättefort men det var självklart väldigt läskigt eftersom de sprang bort mot vägen”, berättar ridklubbens ridskolechef Annelie Gradin till LT.

Polisen spärrade av vägen och ridklubbens personal kunde börja samla in rymlingarna. De gick inte att samla in en i taget utan det gällde att få tag på alla på en gång.
”Det tog ungefär en timme men till slut när vi lockade med mat så fick vi in dem”, säger Annelie Gradin till LT.

”Tur att det gick bra och att alla busponnyer hittade hem igen”, skriver Södertälje Ridklubbs ridskola själva på sociala medier efter trafikdramat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-