Sport
11 april 2014 13:59

Ridsport Ponny Cup populär

Ridsport Ponny Cup med nu 23 år på nacken blir bara mer och mer populär. Ņrets första kvaltävling i Skyrup i Skåne har lockat närmare 200 anmälningar, så många att arrangören tvingats lägga in en begränsning.

Cupen har alltid lockat många deltagare, men begränsningar har inte behövts ta till tidigare. Årets första kvaltävling slår alla rekord i antalet anmälningar. I dagsläget har omkring 40 anmälda hamnat på en väntelista.
– Dygnet har bara ett visst antal timmar, och våra funktionärer kommer jobba från tidigt på morgonen till en bra bit in på kvällen, därför måste vi lägga in en begränsning för att hinna med, säger Anna Wemlerth från Skyrup Country Club som arrangerar tävlingen.

Både Tidningen Ridsport och Albin Bolin på Svenska Ridsportförbundet har fått frågor från ponnyföräldrar. Är det verkligen tillåtet att lägga in begränsningar, har de undrat.
– De får göra så här om det verkligen behövs. Det är roligt att cupen är så populär, säger Albin Bolin.

RPC:s general Ulrika Fåhraeus  tycker det är synd att tävlingen var tvungen att begränsas, men är glad att så många vill rida cupen och hoppas att de som inte fick plats i Skyrup istället tar chansen på Flyinge två veckor senare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden