Hoppning
5 juli 2014 19:32

Rolf-Göran inledde felfritt – kraschade i omhoppningen

(Uppdaterad) Rolf-Göran Bengtsson svarade för en klockren nollrunda med Casall ASK och är vidare till lördagskvällens andra runda i Global Champions Tour. Han gick också vidare till omhoppning men landade i det näst sista hindret.

Rolf-Göran inledde felfritt – kraschade i omhoppningen
Kevin Staut vann GCT i Paris med Silvana HDC. STEFANO GRASSO

Rolf-Göran startade som 29:e ryttare och blev den endast fjärde felfria över den 13 hinder mäktiga banan i skuggan av Eiffeltornet i Paris. Det lär bli ytterligare felfria då flera högt rankade ryttare fortfarande återstår.

Uppdatering
Det blev totalt tolv felfria som fick sällskap av sex ekipage med vardera fyra fel till den andra rundan. Tourledande Edwina Tops-Alexander hade åtta fel och får därmed inga nya poäng i kväll.

Det betyder att Rolf-Göran Bengtsson går förbi om han är på minst 16:e plats efter den andra rundan. Kevin Staut, som också är felfri i den första rundan, ligger elva poäng bakom Rolf-Göran och kan också ta hand om totalledningen.

Uppdatering II
Rolf-Göran nollade även i den andra undan och blev en av nio ryttare till omhoppning. I avgörandet laddade han för seger men på det näst sista hindret – en stor oxer – blev det helt fel. Häst ochn ryttare landade i oxern, Rolf-Göran  hamnade på Casalls hals och kunde inte hålla sig kvar.

– Jag minns nog inte när jag föll av senast men det är trots allt sånt som kan hända. Han hittade inte fram på de fem långa galoppsprång som jag ville ha utan blev försiktig och backade av. Så gick det som det gick. Snopet givetvis men vi får vara glada att varken jag eller hästen blev skadad, säger Rolf-Göran till Ridsport.

Till råga på eländet gick hemmaryttaren Kevin Staut och vann klassen med Silvana HDC (sto f -99 e Corland-Widor). Det tog också upp honom i totalledning i touren – en poäng före Rolf-Göran.

Resultat
Ställning Longines Global Champions Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden