Hoppning
15 januari 2017 17:15

Rolf-Göran och Casall GP-placerade i Basel

Det blev ingen GP-favorit i repris från 2014, men likväl visade Casall Ask i Basel att han är prima form inför sin sista säsong med Rolf-Göran Bengtsson. I Grand Prix blev det placering tolv efter felfritt plus ett nedslag i runda två.

Rolf-Göran och Casall GP-placerade i Basel
Ingen fullträff, men väl en GP-placering för svenska duon.

Casall Ask och Rolf-Göran Bengtsson följde upp fredagens 1,55-vinst (läs om den här)  med en felfri första runda i Grand Prix 1,60 på femstjärniga Basel-tävlingen. Det såg riktigt lovande när ekipaget gav sig ut i andra rundan, men på vägen föll ett räcke efter en lätt frambens-touch och ekipaget åkte några snäpp neråt i resultatlistan. Det slutade med placering tolv och 26 000 kronor. Som kronan på verket var fredagens seger och den lekande lätta 1,60-rudan en klar hint om att formen är på plats inför Casalls sista säsong som avslutas med pensionering i maj.

Sex ekipage fixade två felfria rundor i den här GP-klassen som Rolf-Göran och Casall vann 2014. Nu gick segern till Belgiens Niels Buynseels med Gancia de Muze (BWP, sto, f 2006, e Malito de Reve-Nimmerdor) just före tvåan John Whitaker och trean Edwina Tops-Alexander. Henrik von Eckermann/Mary Lou fick fyra fel i första rundan och Erica Swartz /Cupido van de Hoefslag Z fick 13 fel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden