Hoppning
19 mars 17:34

Rolf-Göran och Malin GP-placerade i tufft Paris

Det var hårt när Grand Prix HermŨs på 1,60-höjder med nära fyra miljoner kronor i potten avgjordes. Edwina Tops-Alexander vann med en hyfsat ny häst som en av bara tre felfria i grundomgången, medan Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard Johnsson tog varsin placering.

Rolf-Göran och Malin GP-placerade i tufft Paris
Rolf-Göran och Casall blev sjua i Grand Prix.

Bara tre av runt 50 ekipage fick till en felfri grundomgång på den minst sagt utslagsgivande Grand Prix-banan. Länge såg det ut som att Penelope Leprevost och Bertam Allen skulle göra upp, men som sista ryttare satte Edwina Tops-Alexander felfritt. Hon gick ut sist även i omhoppningen och drämde då till med en segerritt på California (KWPN, sto, f 2007, e Libero H).  Det färska ekipaget debuterade så sent som i november och det här var deras första internationella seger tillsammans.

Förra året var det 16 felfria i grundomgången i just den här klassen. Nu såg resultatlistan annorlunda ut. I grundomgången nådde 15 ekipage inte ens mål av olika anledningar. Henrik von Eckermann fick ett rejält problem när stigbygeln gick sönder över ett hinder. Det ledde till att Henrik, som ditills var felfri, oväntat landade på marken och fick leda Mary Lou ut.

Tio ekipage landade på i sammanhanget väldigt bra fyra fel och bland dem fanns två svenskar. Rolf-Göran Bengtsson fortsatte att plocka placeringar och tog nu sin fjärde i ordningen i Paris. En av de snabbaste fyrafelarna räckte till sjunde plats med Casall och det blev en check på runt 115 000 kronor för den andra placeringen av två möjliga för duon.  Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa la beslag på placering tolv och belönades med runt 38 000 kronor.


Snyggt avslut i Paris med en placering i Grand Prix – samma klass som de blev sexa i förra året. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar