Sport
28 februari 2014 18:10

Rolf-Göran på besök

Helt plötsligt men sannolikt planerat dök Rolf-Göran Bengtsson upp i Scandinavium. Det gav en presskonferens som lockade fler journalister och fotografer än de ryttare som var på plats till häst.

Rolf-Göran på besök
Rolf-Göran Bengtsson kom till Scandinavium och berättade om sin rehabilitering och glädjen över tt Unita ASK säkrats för hans räkning. Lotta Gyllensten

– Jag mår väl egentligen ganska bra och läkningen går framåt. Jag går på terapi för att träna benet och åker till en universitetsklinik i Hamburg med specialister på idrottsskador. Det är fyra timmars jobb varje dag så jag ligger inte på sofffan och latar mig, berättade Rolf-Göran.

Magnetröntgen visar att läkningen av den muskel i övre delen av låret, som varit av till 50 procent, går programenligt. Rolf-Göran berättar att han är bättre än efter den tidigare ljmskskadan som höll honom borta från sadeln efter Global Champions Tour i Doha fram till clinicen i Flyinge i början på januari och den femstjärniga tävlingen i Basel, där han vann  Grand Prix med Casall ASK.

– Enligt läkarna i Hamburg började jag inte för tidigt. Den nya skadan kom på framhoppningen i Leipzig, där Quintero gjorde ett extraordinärt språng. Det går inte att säga med säkerhet om skadan aldrig uppkommit utan Quintero men det är ett faktum att han haft språng och använt ryggen på ett sätt som gjort att jag fått klämma åt ordentligt med benen för att kunna sitta kvar.

Hästarna rids och tränas på hemmaplan av duktig personal med schweizaren Andreas Erni, som rider 7-årsklassen i Scandinavium, i spetsen. Han har också haft med sig de flesta utom Casall på upp till trestjärniga tävlingar.

– Även Casall är i form även om han inte har hopptränats. Planering och målet är att göra come back på tävling i slutet av mars.

Rolf-Göran berättar också hur glad han är att Unita säkrats för hans fortsatta tävlande och fått efternamnet ASK, efter att den danska sponsorn Stuteri ASK, köpt hästen som tidigare ägdes av en dansk elev till Stall Bengtsson&Kristoffersen.

– Bo hittade Unita som unghäst och vi har utbildat henne och haft henne i youngsterklasser. Hon har hela tiden funnits i stallet och när ägaren villa sälja för att koncentrera sig helt på studier blev hon köpt för min räkning. Jag har också tävlat henne upp till 1,55-klasser och hon är en sådan häst man vill ha för stora klasser med rätt kapacitet och rätt inställning. Jag är mycket glad, sade Rolf-Göran och förklarade även att Clarimo är på gång mot större klasser medan Quartz ASK fortfarande får gå youngstertouren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden