Sverige
11 januari 2015 07:00

Rösta fram Årets bild – omröstningen avslutad

Under året har Ridsport publicerat tusentals bilder från våra duktiga fotografer. Men många bilder har aldrig publicerats, av olika anledningar. Våra läsare har röstat på den bild av dessa som de tycker är allra bäst - och som utses till Ņrets bild 2014! Röstningen är avslutad.

Rösta fram Årets bild – omröstningen avslutad

Omröstningen är hemlig och vinnaren avslöjas dagen efter att omröstningen avslutas, onsdagen den 14 januari. Du röstar i ”Webbfrågan” som finns till höger om Nyhetsspalten.


1. Yvonne Karlsson

”Denna ögonblicksbild på Villemo Wiberg och Eremo efter avslutad terrängritt visar något som nog känns igen oavsett vilken hästras eller disciplin inom hästvärlden man är engagerad i.”


2. Lotta Gyllensten

”Jag har valt en bild från höstens hubertusjakt på Övedskloster. Jakten avslutades nere på stranden vid Ringsjön. Dimman hade legat kvar under hela ritten men precis när ryttarna kom ner på stranden började det spricka upp. Jag tycker den nästan grafiska känslan i bilden men också att bilden visar vilka härliga upplevelser som en ritt till häst ger.”


3. Anna-Lena Bergqvist

”Det hade kunnat slutat i en WC-seger i Göteborg för Malin Baryard Johnsson och HM Tornesch 1042 om inte hingsten Tornesch hade snubblat efter ett hinder, vilket kostade tid. Med en sekund snabbare tid hade det blivit seger istället för den förtretliga fjärdeplaceringen.”


4. Jenny Staaf
”Vid ardennerriks på Bollerup fick vi vara med om en mäktig syn som pausnummer, när Klas-Göran Carlsson med medhjälpare visade upp åtta rejäla ardennerston på Belgiskt manér. Själva uppvisningen i sig var oerhört imponerande med lyhörda och samarbetsvilliga hästar, men det som imponerade mest var ändå att alla ston kom ur samma stam (det var stoet Samanta med döttrar och dotterdöttrar), alla var diplomston, alla var uppfödda och tränade av Klas-Göran Carlsson. Fotomässigt var det en utmaning att få alla åtta ston på en och samma bild på ett snyggt sätt.”


5. Roland Thunholm
”Den här bilden tog jag på VM i Normandie, och frapperades av det sportiga i bilden. Att tala i telefonen under tävlingens pågående verkar vara viktigare än  fokuseringen på själva tävlingen. Jag har inte sett något motsvarande i någon annan sport.”


6. Jan Gyllensten
”Var uppe hos Tinne Vilhelmson och byggde upp en studioljussättning i hennes ridhus för att skapa en känsla av att hon rider piaff i skenet från en spotlight.”


7. Erik Rundelius
”Min dotter har varit modell under sommaren då jag fotat för en kommande bok om att börja rida. Den här augustikvällen var vi inte på jobb, utan hälsade på Ponnymamman, Ulrika Fåhraeus, och hennes hästar. Denna gång utan en pappa som instruerar och klibbig ridutrustning.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden