Blogg
12 maj 2014 16:01

Rutiner i stallet a och o

Förutom de dagliga rutiner vi har i stallet med mockning, foder, putsa och feja så gör vi månadsvis för alla hästar en check av temperatur och vilopuls.

I början av varje månad har vi i stallet satt som rutin för att det är enkelt att komma ihåg och få en regelbundenhet för att enkelt kunna ha en överblick för samtliga hästar. Efter att stallet är mockat den morgonen i månaden som passar börjar jag att checka hjärtslag och temperatur för att få ungefär samma tid vid varje tillfälle.

Vilket är bra för att i så stor mån som möjligt få lika resultat vid varje tillfälle (eller snabbare då märka av en förändring). När temperatur och puls är gjord på samtliga hästar i stallet så för vi in all data i en pärm för för respektive häst. I den pärmen har vi även uppskrivet när respektive häst har fått nya skor, veterinärbesök, tävling, clinic och så vidare för att kunna följa upp varje häst på ett bra sätt.

/Emelie

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden