Blogg
19 februari 2017 11:22

Rykta, rykta och rykta!

Nu börjar det att dra ihop sig och det är inte lång tid kvar till bruksprovet. Förutom att hingstarna ska vara i sin bästa form fysiskt så ska de även presenteras från sin absolut bästa sida utseendemässigt.

Här gäller det att vara ute i god tid, med både foder och träning har det redan gått efter en välplanerad plan de senaste månaderna för att vara så snygga i kroppen som det överhuvudtaget är möjligt.

Men jag vill ju även att de ska glänsa så mycket det bara går!

En hederlig rykt
Jag är av den åsikten att trots alla dyra schampo, pälsglans med mera som numera går att hitta på marknaden finns det endast ett sätt som gör hästar riktigt blanka och det är en riktig hederlig rykt! Därför kör jag med ett rykt schema för Mr Vains del de sista veckorna innan. Minst en halvtimme (brukar bli längre) per dag och tjugo välfyllda skrapor per sida.

Tyvärr har jag märkt att detta med att rykta sin häst blir ovanligare och ovanligare. Folk verkar många gånger mer än nöjda med att enbart borsta sina hästar lite snabbt och bada vi behov.

Inte minst märkte jag det när min gamla ryktborste hade gjort sitt och jag blev tvungen att köpa en ny. När jag hade besökt tre stycken i mina ögon välsorterade ridsportbutiker där två stycken inte hade några alls och den tredje endast kunde erbjuda en i syntet (det ska helst vara svinborst men tagel funkar med). Jag fick snällt åka hem och beställa en via nätet i stället.

Ett bra sätt att umgås med hästen
Jag har funderat lite på hur detta kan komma sig för folk verkar ju i allmänhet mer benägna än någonsin att vilja umgås med sina hästar. De vill gärna även ha dem skinande blanka och lägger utan problem dyra pengar på massage (är det någon som har en bra förklaring på detta. Hade jag tyckt det skulle vara jätteintressant att få reda på). Här får du ju allt i ett! Tid att umgås med din häst som samtidigt blir ren och blank plus att du får igång blodcirkulationen på den (och även på dig själv).

Jag tror att det möjligtvis kan vara detta med tiden som ställer till det för många. Vilket jag absolut kan förstå – tid är en bristvara.

Men då har jag ett litet tips på hur jag gör för att få tid till rykten. Jag brukar väldigt sällan rykta på dagarna då schemat är ganska späckat utan lägger det på kvällen i stället. Många känner nog igen sig i att efter en stressig dag är det väldigt skönt att sjunka ner i soffan, se en bra film, hänga på sociala medier, spela candy crash , handarbeta eller någon annan stillsam sysselsättning. För egen del föredrar jag att lyssna på bra musik och äta/dricka något jag tycker om. Därför kom jag på den fantastiska idén att förena nytta med nöje.

En timmes rykt varje kväll
Detta har resulterat i att jag numera tillbringar minst en timme på kvällen med att rykta med långa ordentliga tag (tyngd på borsten) medan jag njuter av musiken och har med mig något gott att äta eller dricka till stallet.Brukar börja med lite eurodisco och avsluta med Jussi Björling.

Mr Vain verkar uppskatta ryktandet.

Förutom att Mr Vain blir blankare och blankare för varje dag verkar han uppskatta denna aktivitet minst lika mycket som jag gör. Han står och njuter i fulla drag och brukar alltid nästan somna mot slutet. Dessutom trivs vi båda två väldigt väl i varandras sällskap.

Jag väntar på lite uppdateringar om Americano GJ och Star Quality hur det går för dem men hoppas att kunna informera er om det inom dem närmsta dagarna.

Ha det bäst!

Gustaf

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden