Sport
15 augusti 2014 08:30

Ryttarbyte i svenska truppen

Det är tre månader sedan hon fick levern söndersparkad av en häst. Nu åker Paulinda Friberg och Di Lapponia T till Frankrike som reserver i den svenska VM-truppen efter att Cecilia Andrén Dorselius har lämnat återbud.

Ryttarbyte i svenska truppen
För tre månader sedan låg hon på sjukhus med allvarliga skador. Nu blir Paulinda Friberg reserv i den svenska VM-truppen. (Arkivbild)

Svenska Ridsportförbundet berättar på sin hemsida att Cecilia Andrén Dorselius har tackat nej till sin reservplats i det svenska dressyrlaget på VM. Paulinda Friberg och Di Lapponia T tar ekipagets plats och följer med ner till precampen, beredda att gå in i laget fram till och med den första hästbesiktningen. 

Det är personliga skäl som har fått Cecilia Andrén Dorselius att avstå VM. Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel, Minna Telde och Jeanna Högberg ingår i den ordinarie svenska truppen. 

Paulinda Friberg skadades allvarligt i en ridolycka så sent som i maj, men gjorde comeback på tävlingsbanan redan i Falsterbo. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden