Sverige
9 augusti 2012 15:05

Oklar prognos för montéryttare

Framtiden är osäker för den montéryttare som föll i koma efter att ha störtat till marken när den häst hon red bröt benet under ett träningsjobb på Ņbytravet i juni.

Det var den 19 juni som olyckan var framme. Kvinnan var inne på Åbytravet för att rida ett träningsjobb i monté då hästen hon red plötsligt snubblade, gick omkull och bröt benet. Ryttaren blev medvetslös och har efter det legat nedsövd och i koma i tre veckor. 

Om hon blir återställd eller inte är dock oklart, skriver Aftonbladet. Hon har fått svåra hjärnskador. Nu, sju veckor efter olyckan, kan hon gå och prata men närminnet är dåligt. Hon har också en bit av skallbenet bortopererat för att lätta på trycket i hjärnan tills vidare. 

Hennes mamma tackar ryttarens goda fysik för att  utgången av olyckan blev så bra som den blev.
–  Hon hade enorm fysik innan, en fysik som många inte har. Hon var så stark och därför klarade hon av det här, säger mamman till Aftonbladet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden