Sverige
29 september 2014 09:00

Ryttargalan tv-sänds

Onsdagen den 26 november är det dags att dra på sig feststassen igen. Ņrets Ryttargala hålls, liksom förra året, på Berns och nytt för i år är att galan kommer att tv-sändas. I dag släpps biljetterna.

Ryttargalan tv-sänds
Ryttargalan hålls även i år på Berns. (Arkivbild) Lotta Gyllensten

Kvällen innan Sweden International Horse Show drar igång sina föreställningar på Friends Arena får ryttare och publik chansen att festa tillsammans på Berns salonger i Stockholm.
– Där var vi förra året också och det blev en väldigt bra stämning. Berns ger en festlig inramning som uppskattades mycket av gästerna, berättar Camilla Sand, marknadschef på Svenska Ridsportförbundet.

Tanken bakom Ryttargalan är att hylla årets prestationer inom ridsporten, genom ett flertal utmärkelser som delas ut under kvällen. Förra året instiftades ett nytt pris, Årets eldsjäl, som engagerade många och som kommer att fortsätta även i år.

Årets nyhet är att galan kommer att tv-sändas. Det blir Horse1 som kommer att sända ett program i efterhand, troligen runt jul.
– Det blir intervjuer från röda mattan och höjdpunkter från prisutdelningen. Vi kommer också att lyfta fram vissa priskategorier lite extra, berättar Camilla Sand för Ridsport.
– Vi tycker det är viktigt att uppmärksamma framgångarna inom svensk ridsport och är glada för möjligheten att visa galan for alla som inte kan närvara pa Berns, säger Timothy Smart, VD och grundare av Horse1.

Liksom tidigare år kommer Jessica Almenäs att stå som konferencier.

Under kvällen utses också Årets komet, en ryttare som under året börjat göra fina resultat på högre nivå och bedöms ha utvecklingspotential inom sin gren. En ryttare från hoppning, dressyr respektive fälttävlan nomineras av tidningen Ridsports grenspecifika journalister och ni läsare avgör vem som ska få titeln Årets Komet, genom en omröstning på Ridsports hemsida. De nominerade presenteras på torsdag.

Ryttargalans hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden