Sverige
2 juli 2014 09:25

S vänder i friskvårdsfrågan

Nu vänder Socialdemokraterna i frågan om ridning ska ingå i det statliga friskvårdsbidraget. I dag är också dagen då Svenska Ridsportföbundet kommer att ta upp ämnet i Almedalen.

Att ridning fortfarande är ett av få undantag på Skatteverkets lista för vilka motionsformer som inkluderas i friskvårdsbidraget, är en fråga som Svenska Ridsportförbundet velat ändra på länge. Men i politiken har det länge varit tyst och de positiva rösterna få.

Nu gör Socialdemokaterna en helomvändning i frågan sedan i våras och Carin Jämtin menar att det är en jämställdhetsfråga.
– Det är väldigt många som ägnar sig åt ridsport, framför allt unga tjejer. Många vill fortsätta när de blir vuxna och börjar jobba, men de kanske inte har jättehög inkomst, säger hon till Svenska dagbladet.

Partiet har ”lyssnat och lärt” av olika idrottsföreningar.
– Därför har vi nu bestämt oss för att göra på det här sättet. Vi kommer utreda lite närmare exakt var gränserna ska gå, men vi tycker bestämt att ridsporten borde kunna lyftas in på direkten.
– Syftet med ett friskvårdsbidrag är just friskvård, och folk ska ha möjlighet att röra på sig på det sätt de själva väljer. I dag går gränserna alldeles för konstigt, det är tydligt att ridsporten ska ingå, säger Carin Jämtin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden